3 enkla skatesport tricks att lära sig för nybörjare

Att åka skateboard är en rolig aktivitet som kan ge en känsla av frihet och utmaning. För nybörjare kan det dock vara överväldigande att försöka lära sig de olika trick som finns. I den här artikeln kommer vi att titta på tre enkla tricks som du kan lära dig som nybörjare. Men först, varför ska man överhuvudtaget börja åka skateboard?

Varför börja åka skateboard?

Skateboardåkning är en sport som passar alla åldersgrupper och kan vara en utmaning för både kropp och själ. Det kan hjälpa till att förbättra balans, koordination, uthållighet och självförtroende. Skateboardåkning är också en bra form av träning, eftersom det är en helkroppsaktivitet som kan förbränna kalorier och stärka musklerna i benen, magen, ryggen och armarna.

Men nu är det dags att lära sig några tricks. Här är tre enkla trick som du kan börja med:

Trick 1: Ollie

Ollie är grunden för de flesta skateboardtrick och är ett trick som alla bör lära sig. För att göra en ollie, ställ dig på skateboarden med fötterna placerade i slutet av brädan. Böj knäna och tryck ner svansen på brädan samtidigt som du trycker framåt med främre foten. Hoppa sedan upp med båda fötterna samtidigt och dra upp brädan med dig. När du är i luften, dra upp fötterna så att brädan kommer upp till dina fötter och landa sedan mjukt på brädan igen.

Trick 2: Kickflip

Kickflip är ett annat grundläggande trick som ser imponerande ut. För att göra en kickflip, ställ dig på skateboarden med fötterna placerade på brädan med främre foten lite framför mitten och bakre foten på svansen. Böj knäna och tryck ner svansen på brädan samtidigt som du trycker framåt med främre foten. Hoppa sedan upp med båda fötterna samtidigt och använd din främre fot för att sparka brädan så att den snurrar runt i luften. Försök att landa på brädan med båda fötterna när den är i rätt position.

Trick 3: Boardslide

Boardslide är ett trick som involverar att glida med brädan över en kant eller räcke. För att göra en boardslide, ställ dig på skateboarden med brädan vinkelrätt mot kanten eller räcket. Böj knäna och hoppa upp med båda fötterna samtidigt medan du trycker brädan mot kanten eller räcket. När brädan glider över kanten eller räcket, försök att hålla balansen och landa mjukt på brädan igen.

Säkerhetstips för nybörjare

När du lär dig åka skateboard är det viktigt att tänka på säkerheten. Bär alltid en hjälm och skydd för armbågar och knän. Öva på ett plant och mjukt underlag, och se till att du har tillräckligt med utrymme runt dig för att undvika hinder och människor. Börja med att lära dig grunderna innan du försöker mer avancerade trick, och var inte rädd för att be om hjälp eller råd från mer erfarna åkare.

Att lära sig åka skateboard kan vara en utmaning, men det är också en rolig och givande aktivitet. Genom att lära dig några enkla trick kan du snabbt förbättra din teknik och självförtroende på brädan.